SJ kämpar för en grönare värld

2014-01-22

SJ fortsätter att gå långt i kampen om en mer miljövänlig värld. Nu har ett nytt förslag tagits fram för att främja en grönare framtid. De har tagit fram vad som kallas ”gröna resmål” och dessa kommer snart att presenteras i en guide som allmänheten kan ta del av.  Guiden har satts samman med hjälp av folk ute i landet som har fått skicka in sina förslag på gröna resmål till SJ. De flesta förslagen har skickats in från Dalarna, Skåne, Halland, Småland, Västergötland och Södermanland.

Vad är då poängen med denna kampanj? Man hoppas att kunna få upp kunskapen bland gemene man om de lite mindre resmålen ute i landet som de flesta kanske inte känner till. Guiden som visar detta kommer att heta Resenärernas Lilla Gröna och den kommer att vara fullpackad med fina platser, utsikter, barer, restauranger, hotell, anläggningar för konferenser, vandrarhem, events, festivaler, upplevelser och andra upplevelser som ofta har en miljöprofil]. På detta vis kan man uppmuntra ett grönt företagande och andra verksamheter som håller en miljövänlig profil och hjälpa dessa organisationer att nå ut till en bredare allmänhet genom denna guide. Idén om ett grönare transportsamhälle anammas även Idrottsbudet, som försöker förena miljönyttan på olika sätt.

SJ höll öppet för förslag på gröna platser runt om i Sverige fram till den 15 augusti 2013 och senare samma höst kommer de 10 bästa tipsen enligt SJ att koras. Efter det kommer de allra bästa tipsen att samlas i guiden indelat i olika landskap runtom i Sverige. Denna guide kommer att gå att få i ett tryckt exemplar eller i en elektronisk fil i PDF-format för den som hellre vill få informationen digitalt.