MTR nominerad för Utmärkelsen Svensk Kvalitet

2014-01-22

Tåg- och tunnelbaneföretaget MTR Stockholm har nominerats till Utmärkelsen Svensk Kvalitet, vilken gåt ut till företag som gjort stora framgångar inom sitt förbättringsarbete. Det här blir andra året i rad som MTR blir nominerad till utmärkelsen.

–  Vi är väldigt glada över att ha blivit nominerade till Utmärkelsen Svensk Kvalitet. Vi inom MTR Stockholm arbetar dygnet runt för att leverera utmärkt service genom att ständigt förbättra tunnelbanan för våra resenärer och Stockholm. Nomineringen är ytterligare ett bevis på att vi är på rätt väg för att leverera en tunnelbana i världsklass, säger Peter Viinapuu, vd på MTR Stockholm.

Utmärkelsen bedöms och delas ut av SIQ, Institutet för Kvalitetsutveckling. Den har syftet att stödja utveckling och belöna systematiskt förbättringsarbete inom svenska organisationer och verksamheter. Detta ska skapa goda förebilder som kan skänka inspiration till alla verksamheter som har målet att göra en stor och verklig förbättring för ökad lönsamhet och effektivitet. Utmärkelsen delas ut i två led, dels för företag som har 200 eller fler årsanställda, och de som har färre än 200 anställda.

De andra nominerade till utmärkelsen är:

Bäckaskolan i Gnosjö

Glada Hudikgymnasiet i Hudiksvall

HSB Östergötland

MTR Stockholm AB

Landstinget i Jönköpings Län

Dessa går nu vidare till en slutgiltig utvärdering, där ett platsbesök och en noggrann undersökning av de nominerades arbete ska granskas. Kristian Larsson i Uppsala är också inom buss & transport men har hittills inte blivit nominerade till utmärkelsen, trots idogt kvalitetsarbete.

2012 gick utmärkelsen till Karlskoga Lasarett, och en del av motivering löd: "Verksamheten kännetecknas av kundorientering, ett personligt ledarskap och mycket engagerade medarbetare. Detta har resulterat i en välfungerande sjukvård med nöjda patienter. Karlskoga lasarett är en förebild i Sverige."

För mer information om stiftelsen och utmärkelsen, besök SIQ på: http://www.siq.se/